Pentru moment, plata cu cardul poate fi realizată doar prin intermediul platformei PayPal. Deoarece PayPal nu accepta plata in RON, veți putea selecta aceasta modalitate de plata doar după modificarea valutei din RON in EUR (în partea dreaptă sus a ecranului). Plata efectivă se va efectua în RON, schimbul valutar fiind realizat automat de către banca dumneavoastră. Factura proforma va fi emisă de magazinul online în EUR, dar factura finală o veți primi în RON, la cursul BNR al zilei respective. Desigur, aveți în continuare la dispoziție posibilitatea de a achita comanda prin transfer bancar, sau ramburs.

 

Hidromelul este, practic, un vin, și, așadar, beneficiază cumva pe de urma procesului de maturare. Asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de un sortiment de hidromel după câteva săptămâni de fermentație, dar chiar și aceste sortimente vor avea o calitate superioară dacă se vor matura puțin. Maturarea permite ca savorile dorite să se amestece și să se evidențieze, iar cele nedorite să se estompeze. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să supuneți hidromelul la un proces de maturare corect:

 

- urmăriți să mențineți temperatura de păstrare în jurul valorii de 15,5 – 16°C și evitați temperaturile ridicate. Modificările mici în jurul acestei temperaturi nu vor avea un efect negativ asupra hidromelului, atâta timp cât sunt gradate.

- păstrați sticlele pe orizontală pentru a menține dopul umed și a preveni uscarea și reducerea volumului; nu este cazul să procedați așa dacă folosiți sticle de bere sau dopuri artificiale și nu din plută.

- păstrați hidromelul la întuneric, deoarece lumina provoacă oxidarea și conduce la apariția unor savori nedorite.

- evitați vibrațiile și agitarea hidromelului.

- dacă este posibil, lăsați toată cantitatea de hidromel la un loc, mai degrabă decât să-l îmbuteliați în sticle separate. Deși folosiți un singur vas, e posibil ca hidromelul de la suprafață să fie ușor diferit de cel de la fundul vasului. Dacă trageți hidromelul în sticle, fiecare sticlă poate avea un conținut ușor diferit de al celorlalte, astfel încât, după un timp, când începeți să savurați hidromelul, veți remarca diferențe în ceea ce privește aroma specifică. Prin maturarea într-un singur vas hidromelul va avea aproximativ aceeași savoare. Timpul necesar pentru maturarea hidromelului este subiectiv. Unii se bucură de el în forma nematurată, crudă, în vreme ce alții preferă să-l lase să stea la maturat mai mulți ani. De regulă, este bine să se lase la maturat cel puțin 1- 2 ani. Luați câte o mostră din hidromelul pus la maturat la fiecare câteva luni, astfel încât să puteți aprecia când este cel mai bun și să-l îmbuteliați.

 

Autoliza drojdiei

Odată ce drojdia a adormit și s-a lăsat pe fundul vasului, ea începe să sufere un proces de autoliză. Prin acest proces, enzimele proprii din celulele de drojdie dizolvă pereții celulari, eliberând enzimele și celelalte structuri celulare în hidromel. Aceste „resturi” adaugă hidromelului un gust specific de drojdie, care nu este totdeauna prea plăcut. Pentru a evita aceasta, trebuie să vă asigurați că ați înlăturat cât mai bine drojdia din vas, înainte de a supune hidromelul procesului de maturare.

           

Lemnul de stejar sub formă de bucățele este un ingredient interesant de utilizat în procesul de maturare, putând nuanța complex hidromelul, aducându-i puțină culoare precum și mai mulți compuși, cum ar fi vanilina, taninul conferind caracterul astringent. Cu cât lemnul este mai puțin prăjit, cu atât mai intens este caracterul astringent conferit hidromelului. Pe de altă parte, cu cât lemnul este mai prăjit, cu atât mai mult va conferi hidromelului note de caramel, vanilie și fum. În general, 75 – 80 g de lemn de stejar la 19 – 20 l de hidromel este o măsură des utilizată. Lemnul de stejar este adăugat, de obicei, după ce a încetat fermentația secundară. Hidromelul trebuie tras foarte bine de pe drojdie, pentru a ne asigura că gustul acesteia nu va interfera cu savoarea conferită de lemnul de stejar. Acesta trebuie spălat pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea de contaminare a hidromelului. Pentru a spăla lemnul de stejar, îl înmuiem într-o soluție de metabisulfit de potasiu, îl scurgem și apoi îl spălăm cu apă distilată. Pentru o manipulare mai ușoară, putem să înfășurăm lemnul de stejar într-o pânză sterilizată, împreună cu câteva biluțe din sticlă care să ajute prin greutatea lor la cufundarea completă a lemnului.

 

Lăsați hidromelul să stea împreună cu lemnul de stejar vreme de o lună jumătate, până la două luni, apoi începeți să luați mostre din hidromel în fiecare săptămână. Când ați atins nivelul de impregnare dorit, scoateți lemnul de stejar și lăsați hidromelul în continuare să se matureze. De remarcat faptul că hidromelul cu un conținut mai ridicat de alcool va extrage mai repede substanțele din lemnul de stejar, alcoolul fiind un solvent mai bun decât apa. Astfel, hidromelul cu peste 13% alcool trebuie testat mai repede și mai des, altfel existând riscul supradozării.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin