Pentru moment, plata cu cardul poate fi realizată doar prin intermediul platformei PayPal. Deoarece PayPal nu accepta plata in RON, veți putea selecta aceasta modalitate de plata doar după modificarea valutei din RON in EUR (în partea dreaptă sus a ecranului). Plata efectivă se va efectua în RON, schimbul valutar fiind realizat automat de către banca dumneavoastră. Factura proforma va fi emisă de magazinul online în EUR, dar factura finală o veți primi în RON, la cursul BNR al zilei respective. Desigur, aveți în continuare la dispoziție posibilitatea de a achita comanda prin transfer bancar, sau ramburs.

 

Trebuie să menţionăm de la început că, deşi articolele din această secțiune se referă la un sortiment specific de propolis, mai precis cel provenind din anumite regiuni din Brazilia, efectele binefăcătoare ale propolisului sunt aproape identice, indiferent de zona în care acesta este recoltat.

Ştiinţa contemporană împarte prea adesea în părţi componente ansambluri care ar trebui studiate ca întreg, şi acesta este şi cazul propolisului. Deşi este adevărat că anumite substanţe din propolisul brazilian au efecte deosebite, şi tocmai de aceea ele constituie leit-motivul majorității articolelor următoare, veţi observa din cercetările prezentate că, în egală măsură, varietăţi "comune" de propolis, precum cel din România, au efecte identice. 

Ca atare, vă încurajăm să utilizaţi orice tip de preparat pe bază de propolis, în măsura în care vă este accesibil, pentru tratarea unor eventuale afecţiuni, chiar grave dacă este cazul, sau de ce nu, în mod preventiv.

În ceea ce priveşte produsele pe care le promovăm, acestea utilizează propolisul sub formă de extracte uleioase, fără alcool (EpiGenic-Pro), în care s-au separat doar substanţele active necesare pentru tratarea unor afecţiuni grave, fără a utiliza răşinile şi ceara care sunt specifice acestui produs natural, şi care pot avea rolul lor în tratarea unor afecţiuni dermatologice, sau la nivelul mucoaselor, dar sunt mai greu sau aproape de loc absorbite de către organism, atunci când sunt ingerate.

 

Va multumim.

 

 

 

 

Activitatea antimicrobiană a propolisului asupra microorganismelor din cavitatea bucală

 

Authors Park YK, Koo MH, Abreu JA, Ikegaki M, Cury JA, Rosalen PL.

Link Curr Microbiol. 1998 Jan;36(1):24-8.

Research

Institute

College of Food Engineering, State University of Campinas

(UNICAMP), 13081-970, Caixa Postal 6177, Campinas, SP, Brazil.

 

Rezumat

Formarea cariilor dentare este cauzată de colonizarea și acumularea de microorganisme la nivelul cavității bucale și de polizaharidele extracelulare care sunt sintetizate din sucroză de către glucoziltransferaza de la Streptococcus mutans. A fost testată producția de glucoziltransferază de către microorganisme și s-a descoperit că Streptococcus mutans a produs activitatea cea mai ridicată a enzimei. S-a examinat dacă extractele etanolice din propolis (EEP) inhibă sau nu activitatea enzimei și creșterea bacteriilor. Toate EEP din diferitele regiuni din BRazilia au inhibat atât activitatea glucoziltransferazei, cât și creșterea S. mutans, dar un extract din propolis din Rio Grande do Sul (RS2) a demonstrat inhibarea cea mai puternică a activității enzimei și a creșterii bacteriei. De asemenea, s-a descoperit că propolisul (RS2) conține concentrațiile cele mai ridicate de pinocembrină și galangină.

Efectul Propolisului Verde Brazilian asupra ulcerelor gastrice experimentale la șobolani

 

Authors de Barros MP, Sousa JP, Bastos JK, de Andrade SF.

Link J Ethnopharmacol. 2007 Apr 4;110(3):567-71.

Research

Institute

Nucleo de Ciencia e Tecnologia, Area de Ciencias Biologicas e da

Saude, Universidade do Oeste de Santa Catarina, Campus de

Videira, SC, Brazil.

 

Rezumat

Propolisul este un produs rășinos al stupului, colectat de albine de la anumite plante. Propolisul produs în sud-estul Braziliei este cunoscut ca Propolis verde, datorită culorii sale. Vânzătorii de plante medicinale recomandă folosirea propolisului pentru că prezintă proprietăți antibacteriene, antifunguice, antivirale, hepatoprotectoare, antiinflamatorii, imunomodulatoare și antiulcerativă. Activitatea antiulcerativă a extractului hidroalcoolic din propolis verde a fost evaluată folosind modele de leziuni gastrice acute induse de etanol, indometacin și stres la șobolani. În plus, au fost evaluate efectele extractului asupra volumului conținutului gastric, asupra pH-ului și acidității totale, folosind modelul pilorului legat. Animalele tratate în prealabil cu extract hidroalcoolic din propolis (50, 250 și 500 mg/kg) au prezentat o reducere semnificativă a leziunilor, a ariei totale afectate și a procentajului de leziuni, comparativ cu grupul de control (p=0,05) în cazul modelului de ulcer indus cu ajutorul etanolului. La o doză ridicată (500 mg/kg), extractul din propolis verde a exercitat o protecție semnificativă prin reducerea (p=0,05) parametrilor evaluați în cazul ulcerației gastrice indusă de indometacin. În cazul modelului de ulcer indus prin stres s-a observato reducere semnificativă (p=0,05) a parametrilor la animalele tratate cu extract din propolis verde (250 și 500 mg/kg). În ceea ce privește modelul pilorului legat , s-a observat că extractul din propolis verde (250 și 500 mg/kg) a exercitat o activitate antisecretorie, care a condus la o reducere a volumului sucului gastric, a acidității totale și a pH-ului. Aceste descoperiri arată că propolisul verde brazilian prezintă o activitate antiulcerativă bună, aspect coroborat cu folosirea populară a preparatelor din propolis și contribuind la validarea sa farmacologică.

 

Efectul benefic al Propolisului asupra pancreatitei acute indusă experimental la șobolani

 

Authors M Buyukberber, MC Savas, C Bagci, M Koruk, MT Gulsen, E Tutar,

T Bilgic, R Deveci, and C Kucuk

Link Turk J Gastroenterol, June 1, 2009; 20(2): 122-8

Research

Institute

Department of Gastroenterology, Gaziantep University, School of

Medicine, Gaziantep, Turkey. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezumat

Citokinele inflamatorii și stresul oxidativ au un rol central în patogenezia pancratitei acute. Propolisul este un produs rășinos al stupului, colectat de albine din diferite surse vegetale și are efecte antiinflamatoare și antioxidante. Studiul prezent a investigat rolul terapeutic al extractului etanolic de propolis asupra unui model de pancreatită acută indusă la șobolani.

 

Metode

70 de șobolani albinoși au fost folosiți în acest studiu. Pancreatita acută edematoasă a fost indusă prin injectarea subcutanată cu ceruleină (20 micrograme/kg) de 4 ori la la interval de o oră. Extractul etanolic de propolis 300 mg/kg a fost administrat subcutanat la începutul procedurii (extract etanolic de propolis la grupul 1) sau la 12 ore după ultima injecție cu ceruleină (extract etanolic de propolis la grupul 2). Au fost măsurate nivelurile de amilază și lipază serică, numărul de globule albe și nivelurile factorului alfa de necroză tumorală și țesutul pancreatic a fost evaluat histologic.

 

Rezultate

În cazul grupului cu pancreatită acută, nivelurile de amilază și lipază serică au fost ridicate și evaluarea histopatologică a țesutului a relevat edem masiv și inflamație cu mai puțină necroză tumorală grăsoasă, atunci când s-a făcut comparația cu grupurile fals și de control. Nivelurile de amilază și lipază serică și formarea edemului au fost semnificativ mai reduse în cazul grupurilor tratate cu extract etanolic (p<0,001). În particular, în cazul grupului 2 tratat cu extract de propolis, starea de edem al țesutului a fost marcat mai îmbunătățită (p=0,001). Inflamația țesutului și necroza grăsoasă au scăzut prin tratamentul cu extract de propolis; totuși, îmbunătățirea nu a fost semnificativă din punct de vedere statistic.

 

Concluzii

Tratamentul cu extract etanolic din propolis a îmbunătățit simptomele biochimice și histopatologice în cazul unui model de pancreatită experimentală la șobolani. Deși descoperirile prezentului studiu sugerează că extractul etanolic din propolis ar putea fi considerat un agent eficient pentru tratamentul pancreatitei acute, această noțiune trebuie susținută prin experimente și investigații clinice ulterioare.

 

Corelația între activitatea antiangiogenică și activitatea antioxidantă a diferitelor componente din propolis

 

Authors Mok-Ryeon Ahn, Kazuhiro Kunimasa, Shigenori Kumazawa,

Tsutomu Nakayama, Kazuhiko Kaji, Yoshihiro Uto, Hitoshi Hori,

Hideko Nagasawa, and Toshiro Ohta.

Link Mol Nutr Food Res, December 8, 2008

Research

Institute

Graduate School of Nutritional and Environmental Sciences and

Global COE Program, University of Shizuoka, Shizuoka, Japan. Fax:

+81-54-264-5571.

 

Rezumat

Propolisul posedă diferite activități fiziologice. În acest studiu s-au examinat activitățile antiangiogenică și antioxidantă ale diferitelor componente din propolis: acacetină, apigenină, artepillin C, fenetil esterul acidului cafeic, chrysină, acid coumaric-p, galangină, kaempferol, pinocembrină și quercetină. Efectele acestor componente au fost testate pe modele in vitro de angiogeneză, de formare a tubulilor și de creștere a celulelor endoteliale ale venei ombilicale (HUVEC). În plus, aceste componente au fost evaluate în ceea ce privește acctivitățile lor antioxidante, cu ajutorul testelor DPPH și FRAP. Două componente ale propolisului, fenetil esterul acidului cafeic și quercetina, posedă efecte inhibitoare puternice în ceea ce privește formarea tubulilor și asupra proliferării celulelor endoteliale și, coincidență, prezintă și o activitate antioxidantă puternică. Artepillin C, galangina și kaempferolul posedă, de asemenea, proprietăți puternice antiangiogenice și antioxidante, într-o măsură ceva mai mică. În contrast, acacetina, apigenina și pinocembrina posedă proprietăți antiangiogenice remarcabile, deși au proprietăți antioxidante foarte reduse. Ținând cont de aceste rezultate, emitem ipoteza conform căreia componentele din propolis cum ar fi artepillin C, fenetil esterul acidului cafeic, galangina, kaempferolul și quercetina ar putea reprezenta o nouă clasă de compuși antioxidanți alimentari cu proprietăți antiangiogenice. Aceste componente din propolis pot fi procesate în forma unor medicamente pentru tratamentul bolilor la om, care presupun angiogeneza, cum ar fi tumorile.

 

Efectul antiproliferativ al extractelor etanolice din propolis brazilian și al extractelor din originea sa botanică asupra celulelor de cancer de prostată la om

 

Authors Li H, Kapur A, Yang JX, Srivastava S, McLeod DG, Paredes-Guzman

JF, Daugsch A, Park YK, Rhim JS

Link Int J Oncol. 2007 Sep;31(3):601-6.

Research

Institute

Center for Prostate Disease Research, Uniformed Services

University of the Health Sciences, Bethesda, MD, USA

 

Rezumat

Propolisul este o substanță rășinoasă colectată de albine (Apis melifera) de la diferiți muguri de copaci, substanță pe care albinele o folosesc pentru a acoperi părțile stupului și crăpăturile din stup. Propolisul, un cunoscut remediu popular, este folosit pe scară largă în alimentație pentru a îmbunătăți starea de sănătate și pentru a preveni boala. În studiul de față au fost evaluate efectele extractelor etanolice din propolis brazilian din grupul I2 și al rășinilor de origine botanică (B dracunculifolia), și din grupul propolis 3 asupra proliferării metastazelor (DU145 și PC-3) și a tumorii maligne primare (RC58T/h/SA#4), celule ale cancerului de prostată la om. Inhibarea cea mai puternică a fost observată în cazul extractelor din grupul propolis 3 (mostra #3), în vreme ce inhibarea moderată a creșterii a fost observată în cazul celulelor epiteliale de cancer la prostată la om. În cazul celulelor RC58T/h/SA#4, rășinile originii botanice a grupului      propolis 12 (mostra #1) și grupul propolis 12 (mostra #2) au indus inhibarea creșterii care a fost asociată cu oprirea fazei S, în vreme ce grupul propolis 3 (mostra #3) a indus inhibarea creșterii care a fost asociată cu oprirea G2. Mecanismele efectelor propolisului asupra ciclului celular au fost investigate. Rășinile originii botanice a grupului propolis 12 și grupul propolis 12 au prezentat o inhibare similară a expresiei ciclinei D1, a expresiei CDK4 și a expresiei ciclinei B1. Grupul propolis 3 a prezentat o inducție mai mare a expresiei p21, dar nicio inhibare a expresiei ciclinei D1, CDK4 și a ciclinei B1. Rezultatele obținute demonstrează că extractele din propolis brazilian au un efect inhibitor semnificativ asupra proliferării celulelor de cancer de prostată la om. Inhibarea a fost atinsă prin controlul expresiei proteinelor ciclinei D1, B1 și a kinazei dependentă de ciclină (CDK), precum și prin controlul asupra p21. Astfel, extractele din propolis brazilian se arată promițătoare ca agenți chimioterapeutici, precum și ca agenți preventivi împotriva cancerului de prostată.

 

Suprimarea de către Propolisul Brazilian a angiogenezei indusă tumoral; componentul major, Artepillin C inhibă in vitro formarea tubulilor și proliferarea celulelor endoteliale

 

Authors Ahn MR, Kunimasa K, Ohta T, Kumazawa S, Kamihira M, Kaji K,

Uto Y, Hori H, Nagasawa H, Nakayama T

Link Cancer Lett. 2007 Jul 18;252(2):235-43. Epub 2007 Mar 6.

Research

Institute

Laboratory of Functional Food Science and COE Program in the

21st Century, School of Food and Nutritional Sciences, University

of Shizuoka, 52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan

 

Rezumat

Propolisul, o substanță rășinoasă colectată de albine din diferite surse botanice, posedă diferite activități fiziologice, precum efecte antitumorale. S-a arătat anterior că propolisul de origine braziliană este compus în principal din Artepillin C și că constituenții săi sunt destul de diferiți de cei ai propolisului de origine europeană. În acest studiu au fost examinate efectele antiangiogenice ale propolisului brazilian și s-a investigat dacă Artepillin C este responsabil pentru aceste efecte. Într-un test in vivo de angiogeneză, folosind un cobai ICR, s-a descoperit că extractul etanolic din propolis brazilian (EEBP) a redus semnificativ numărul vaselor noi formate. EEBP a prezentat, de asemenea, efecte antiangiogenice într-un test in vitro de formare a tubulilor. Atunci când a fost comparat cu alți constituenți, numai Artepillin C s-a găsit că inhibă semnificativ formarea tubulilor în cazul HUVEC într-o manieră dependentă de concentrație (3,13-50 mug/ml). În plus, Artepillin C a suprimat semnificativ proliferarea HUVEC într-o manieră dependentă de concentrație (3,13-50 mug/ml). Mai mult, Artepillin C a redus semnificativ numărul vaselor noi formate într-un test in vivo de angiogeneză. Ținând cont de activitatea sa angiogenică in vitro și in vivo, s-a tras concluzia că Artepillin C este, cel puțin în parte, responsabil pentu activitatea antiangiogenică a EEBP in vivo. Artepillin C poate să se dovedească a fi util în dezvoltarea agenților și alimentelor cu activitate terapeutică sau preventivă împotriva angiogenezei tumorale.

 

Testarea proprietăților radioprotectoare ale propolisului și ale compușilor săi polifenolici prin analizarea duratei de supraviețuire

 

Authors Orsolic N, Benkovic V, Horvat-Knezevic A, Kopjar N, Kosalec I,

Bakmaz M, Mihaljevic Z, Bendelja K, Basic I.

Link Biol Pharm Bull. 2007 May;30(5):946-51.

Research

Institute

Department of Animal Physiology, Faculty of Science, University

of Zagreb, Zagreb, Croatia. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezumat

Au fost studiate efectele radioprotectoare ale propolisului și ale compușilor polifenolici din propolis asupra mortalității indusă prin iradierea cobailor cu 9 Gy radiație gamma.

 

Tratamentul intraperitoneal al cobailor cu doze de 100 mg propolis /kg corp (extract apos sau etanolic; WSDP sau EEP) sau cu compușii săi polifenolici (quercitină, naringină, acid cafeic, chrysină) timp de 3 zile consecutiv înainte de iradiere, a întârziat debutul mortaității și a redus simptomele răului de iradiere. Toți compușii testați au oferit protecție împotriva morții hematopoietice (moarte în 30 de zile de la iradiere). Protecția cea mai mare a fost atinsă cu quercitină; numărul supraviețuitorilor la terminarea experimentului a fost de 63%. Conform analizelor statistice prin metoda Kaplan-Meier și testul log-rank, s-a descoperit o diferență semnificativă între componenții testați și grupul de control (p<0,001). Tratamentul cu compușii testați după iradierea letală a fost ineficient. Aceste rezultate sugerează că propolisul și compușii săi polifenolici administrați cobailor înainte de iradiere protejează cobaii de efectele letale ale iradierii întregului corp.

Acțiunea antitumorală, hematostimulatoare și radioprotectoare a derivatului din propolis solubil în apă (WSDP)

 

Authors Orsolic N, Basic I.

Link

Biomed Pharmacother. 2005 Dec;59(10):561-70. Epub 2005 Aug

10.

Research

Institute

Department of Animal Physiology, Faculty of Science, University

of Zagreb, Rooseveltov trg 6, Croatia. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezumat

Mai multe studii sugerează că suplimentarea alimentației zilnice cu antioxidanți poate influența răspunsul la chimioterapie, precum și dezvoltarea efectelor secundare adverse provocate de tratamentul cu agenți chimioterapeutici. Folosind modelul de cobai CBA, s-a investigat posibila utilizare clinică a derivatului din propolis solubil în apă (WSDP) în tratamentul diferitelor citopenii induse de radiații și/sau de chimioterapie. De asemenea, a fost studiată eficiența antimetastatică a WSDP administrat intraperitoneal singur sau în combinație cu agenți chimioterapeutici și efectele lor asupra numărului leucocitelor din sânge, precum și asupra hematopoiezei. Tumoarea a fost un carcinom mamar transplantabil (MCa) la cobai CBA. Metastazele la pllămân au fost generate prin injectarea unor celule tumorale viabile intravenos. WSDP (50 sau 150 mg/kg) a exercitat un efect antimetastatic semnificativ (P<0,001) atunci c\nd a fost administrat fie înainte, fie după inocularea cu celule tumorale. În tratament combinat, WSDP și Epirubicin au inhibat puternic formarea metastazelor; acest efect sinergic a fost maxim când Epirubicinul și WSDP au fost administrate după inocularea celulelor tumorale. Un rezultat pozitiv al tratamentului combinat cu WSDP și Epirubicin s-a constatat și în ceea ce privește numărul de celule roșii și albe din sângele periferic, în vreme ce cobaii tratați numai cu Epirubicin s-a notat scăderea semnificativă a tuturor parametrilor hematologici în cea de-a 13-a zi după inocularea cu celule tumorale. În plus, atunci când WSDP (50 mg/kg) a fost administrat oral timp de 20 de zile consecutive, în cobaii tratați s-a descoperit un număr crescut de unități exogene formatoare de colonii (CFU). WSDP administrat fie timp de 20 de zile, fie timp de 40 de zile, a crescut celulele țesutului hematopoietic și numărul leucocitelor din sângele periferic; tratamentul prelungit cu WSDP a crescut, de asemenea, tipurile mieloide și megakariocitice ale CFU. Pentru a concluziona, aceste rezultate arată că combinarea WSDP cu substanțele chimioterapeutice ar putea crește potențialul antimetastatic al agenților chimioterapeutici; aceste descoperiri sugerează beneficiile studiilor clinice care folosesc WSDP în combinație cu agenți chimioterapeutici pentru a maximiza activitatea lor antitumorală și a minimiza reacțiile de deteriorare postchimioterapeutică sau radioterapeutică.

Efectul inhibitor al extractului apos din propolis și al compușilor săi fenolici asupra creșterii tumorale și abilității de metastazare: un posibil mod de acțiune antitumorală

 

Authors Orsolic N, Sver L, Terzic S, Tadic Z, Basic I.

Link Nutr Cancer. 2003;47(2):156-63.

Research

Institute

Department of Animal Physiology, Faculty of Science, University

of Zagreb, Zagreb, Croatia. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezumat

Compușii polifenolici sunt larg răspândiți în lumea vegetală și prezintă o varietate de activități biologice, incluzând chimioprevenția și inhibarea creșterii tumorale. Propolisul este alcătuit dintr-o varietate de compuși polifenolici. Am comparat cum afectează căile de administrare a compușilor polifenolici derivați din propolis și propolisul însuși creșterea și potențialul metastatic al unui carcinom mamar transplantabil (MCa) la un cobai CBA. De asemenea, a fost studiată influența compușilor testați asupra creșterii tumorale. Metastazele la plămâni au fost generate de 2x105 celule tumorale injectate intravenos. Un derivat din propolis solubil în apă (WSDP) și compuși fenolici (acid cafeic, CA și fenetil esterul acidului cafeic, CAPE) au fost administrați cobailor pe cale orală (PO) sau intraperitoneal (IP) înainte sau după inocularea cu celule tumorale. Compușii testați au redus semnificativ numărul coloniilor de celule tumorale din plămâni. Atunci când cobaii au fost inoculați cu 105 celule MCa în locul exact al injecției subcutanate a diferitelor doze de WSDP, CA sau CAPE, creșterea tumorală a fost inhibată și durata de viață a cobailor tratați a fost prelungită. Activitatea antitumorală, conform rezultatelor obținute, este în special legată de proprietățile imonomodulatorii ale compușilor și de capacitatea lor de a induce apoptoza și necroza. În concluzie, rezultatele prezentate aici indică că WSDP, CA și CAPE ar putea fi unelte utile încontrolul creșterii tumorale în cazul modelelor tumoarle experimentale, atunci când sunt administrate oral; deoarece administrarea orală este modalitatea cea mai ușoară de a introduce un compus folosit pentru prevenirea și/sau vindecarea oricărei boli, este evident că acest articol a împlinit scopul investigației.

 

Apoptoza celulelor de leucemie la om indusă de Artepillin C, un ingredient activ al propolisului brazilian

 

Authors Kimoto T, Aga M, Hino K, Koya-Miyata S, Yamamoto Y, Micallef

MJ, Hanaya T, Arai S, Ikeda M, Kurimoto M

Link Anticancer Res. 2001 Jan-Feb;21(1A):221-8.

Research

Institute

Fujisaki Institute, Hayashibara Biochemical Laboratories Inc.,

Fujisaki 675-1, Okayama 702-8006, Japan .

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezumat

Artepillin C este un ingredient activ al propolisului brazilian care posedă activitate antitumorală. Atunci când Artepillin C a fost aplicat în cazul liniilor de celule de leucemie la om cu diferite fenotipuri, și anume, leucemia limfocitară (7 linii de celule T și 5 linii de celule B), leucemia mieloidă și monocitară și linii de celule de leucemie non-limfoidă și non-mieloidă in vitro, Artepillin C a exercitat efecte citocide puternice și a indus niveluri marcate de apoptoză în cazul liniilor de celule. Cele mai puternice efecte au fost observate în cazul liniilor de celule T. Corpurile apoptotice și fragmentarea ADN-ului au fost induse în liniile de celule după expunerea la Artepillin C. Sinteza ADN-ului în celulele leucemice a fost clar inhibată și dezintegrarea celulelor a fost confirmată microscopic. Apoptoza celulelor leucemice poate fi asociată parțial cu expresia sporită a antigenului Fas și cu pierderea potențialului membranei mitocondriale. În contrast, deși Artepillin C a inhibat creșterea mitogenuluipokeweed (PWM), totuși, a stimulat limfocitele normale și nu a fost citocid față de limfocitele normale, nestimulate. Aceste rezultate sugerează că Artepillin C, un ingredient activ al Propolisului Brazilian, are efecte antileucemice, cu efecte inhibitorii limitate asupra limfocitelor normale.

Apoptoza și suprimarea creșterii tumorale cu ajutorul substanței Artepillin C extrasă din propolisul brazilian

 

Authors Kimoto T, Arai S, Kohguchi M, Aga M, Nomura Y, Micallef MJ,

Kurimoto M, Mito K

Link Cancer Detect Prev. 1998;22(6):506-15.

Research

Institute

Fujisaki Institute, Hayashibara Biochemical Laboratories,

Okayama, Japan

 

Rezumat

Artepillin C a fost extrasă din propolisul brazilian. Artepillin C are o masă moleculară de 300,40 și posedă activitate antibacteriană. Atunci când Artepillin C a fost aplicată celulelor tumorale de la om și murine, in vitro și in vivo, substanța a exercitat un efect citotoxic și creșterea celulelor tumorale a fost clar inhibată. Prin testul MTT, testul de sinteză ADN și prin observația morfologică in vitro, s-a descoperit că Artepillin C provoacă deteriorări semnificative celulelor tumorale solide și leucemice. Atunci când xenografturile celulelor tumorale umane au fost transplantate la cobai, efectele citotoxice ale Artepillin C au fost cele mai notabile în cazul carcinomului și al melanomului malign. După injecția intratumorală cu 500 micrograme de Artepillin C de trei ori pe săptămână, prin observația histologică au fost identificate în combinație apoptoza, mitoza abortivă și necroza masivă. În plus față de suprimarea creșterii tumorale s-a remarcat o creștere a raportului celulelor T CD4/CD8 și a numărului total de celule T ajutătoare. Aceste rezultate indică că Artepillin C activează sistemul imunitar și posedă o activitate antitumorală directă.

 

Citotoxicitatea preferențială față de celulele tumorale a acidului 3,5-diprenyl-4-hidroxicinamic (Artepillin C) izolat din propolis

 

Authors Matsuno T, Jung SK, Matsumoto Y, Saito M, Morikawa J

Link Anticancer Res. 1997 Sep-Oct;17(5A):3565-8.

Research

Institute

National Institute of Health, Tokyo, Japan

 

Rezumat

S-a izolat o substanță cu proprietăți antitumorale din propolisul brazilian, cu ajutorul testului asupra celulelor HuH 13 (de carcinom hepatocelular la om), și această substanță a fost caracterizată ca fiind 3-[4-hidroxi-3,5-bis (3-metil-2-butenil) fenil]-2-propenoic acid (3,5-diprenyl-4-hidroxicinamic acid (Artepillin C)). Această substanță a exercitat citotoxicitate preferențială față de celulele tumorale cultivate in vitro. Citotoxicitatea observată pare a fi atribuită, în parte, fragmentării ADN-ului ca în apoptoză. Compusul a prezentat o activitate antitumorală mai eficientă decât aceea a substanței 5-fluorouracil față de liniile de celule tumorale transplantabile la om, atunci când a fost testat pe un sistem de tip histocultură ce evidențiază răspunsul la medicamente.

 

 

Propolisul Verde Brazilian protejează împotriva deteriorării retinei in vitro și in vivo

 

Authors Inokuchi Y, Shimazawa M, Nakajima Y, Suemori S, Mishima S,

Hara H.

Link Evid Based Complement Alternat Med. 2006 Mar;3(1):71-7.

Research

Institute

Department of Biofunctional Molecules, Gifu Pharmaceutical

University, Mitahora-Higashi, Japan.

 

Rezumat

Propolisul, un produs al albinelor, a dobândit popularitate ca aliment și remediu naturist. S-a arătat faptul că constituenții săi exercită efecte farmacologice (anticancerigene, antimicrobiene și antiinflamatorii). S-a investigat dacă propolisul verde brazilian exercită efecte neuroprotectoare în ceea ce privește retina in vitro și/sau in vivo. In vitro, deteriorarea retinei a fost indusă de expunerea timp de 24 de ore la peroxid de hidrogen (H2O2) și viabilitatea celulară a fost măsurată cu Hoechst 33342 și YOPRO-1 sau cu ajutorul unui test cu resazurină. Propolisul a inhibat neurotoxicitatea și apoptoza indusă în celulele ganglionare retiniene cultivate (RGC-5, o linie de celule ganglionare de la șobolani, transformată folosind virusul E1A) prin expunerea timp de 24 de ore la H2O2. De asemenea, propolisul a inhibat neurotoxicitatea indusă în culturile RGC-5 de staurosporină. Privitor la posibilul mecanism de acțiune a propolisului, în cazul preparatelor omogenizate de retină de porc, propolisul a protejat împotriva stresului oxidativ (peroxidarea lipidică) la fel ca și trolox (vitamina E, solubilă în apă). În cazul cobailor, in vivo, propolisul (100 mg/kg, intraperitoneal, administrat de 4 ori) a redus deteriorarea retinei (scăderea celulelor ganglionare retiniene și a grosimii stratului plexiform interior) indusă de injectarea intravitroasă in vivo cu N-methyl-d-aspartat. Aceste rezultate arată că propolisul verde brazilian are efecte neuroprotectoare împotriva deteriorării retinei, atât in vitro, cât și in vivo, și că inhibiția stresului oxidativ indusă de propolis poate fi răspunzătoare, în parte, pentru aceste efecte neuroprotectoare.

 

 

Extractul de Propolis în ulei vegetal comestibil prezintă activitate antifungică

 

Authors Daiane Finger1, Christiane Schinieder Machado1, Yohandra Reyes

Torres1,*, Sueli Percio Quináia1, Amanda Cristina Godot Thomaz2,

Angélica Rita Gobbo2, Marta Chagas Monteiro2, Antonio Gilberto

Ferreira3, Alexandra Christine Helena Frankland Sawaya4, Marcos

Nogueira Eberlin5

Link

Journal of Food Quality. Volume 36, Issue 5, pages 291–301,

October 2013

Research Institute

1 Departamento de Química, Universidade Estadual do Centro-

Oeste (UNICENTRO), Guarapuava, Paraná, Brazil, 2 Faculdade de

Farmácia, Universidade Federal do Pará (UFPA), Belém, Pará,

Brazil, 3 Departamento de Química, Universidade Federal de São

Carlos (UFSCar), São Carlos, São Paulo, Brazil, 4 Departamento de

Biologia Vegetal, Instituto de Biologia, Universidade Estadual de

Campinas (UNICAMP), Campinas, São Paulo, Brazil, 5 Laboratório

ThoMSom de Espectrometria de Massas, Instituto de Química,

Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), Campinas, São

Paulo, Brazil.

 

Rezumat

Studiul a urmărit să evalueze potențialul antifungic al unui extract de propolis obținut cu ajutorul uleiului vegetal comestibil (ODEP) și de a identifica compușii antifungici din acest extract. Extractul din mostrele de propolis a fost făcut cu ulei de canola. După filtrare, extractul uleios lichid a fost transformat în extract uscat ODEP, care a fost testat in vitro împotriva tulpinilor de C. albicans. ODEP a fost fracționat cu ajutorul Sephadex și cu ajutorul cromatografiei lichide de înaltă performanță (HPLC). Fracțiile active și/sau un compus pur au fost analizate cu ajutorul rezonanței magnetice nucleare, a spectrometriei de masă prin cromatografie de lichide (LC-MS) și prin cromatografie de lichide în tandem cu spectrometria de masă (LC-MS/MS) pentru a caracteriza compoziția lor chimică. Fracționarea ghidată prin biotestare a permis izolarea dihidrokaempferidei, care a fost, de asemenea, cuantificată în ODEP prin HPLC împreună cu conținutul total de flavonoide. Kaempferida și izosakuranetinul au fost identificate prin LC-MS și LC-MS/MS în fracții, cu o posibilă activitate împotriva C. albicans. Testele in vitro au arătat că unele fracții din ODEP au produs o inhibare mai bună a C. albicans decât însuși extractul de propolis.

Propolisul în tratamentele pentru infecția orală. Efectele antimicrobiene ale hidroxidului de calciu, clorhexidinei și propolisului asupra Enterococcus faecalis și Candida albicans

 

Authors Jeison B. Carbajal Mejía*

Link

Journal of Investigative and Clinical Dentistry

Early View (Online Version of Record published before inclusion in

an issue), Article first published online: 4 APR 2013

Research Institute

Department of Endodontics, Faculty of Dentistry, Daniel Alcides

Carrión National University, Pasco, Peru

 

Rezumat

Scop: să se evalueze eficiența hidroxidului de calciu (Ca[OH]2), a gelului de clorhexidină (CHX) 2% și a propolisului împotriva E. faecalis și Candida albicans, folosind modele de dentină infectată la două adâncimi diferite (100 și 200 micrometri) după 14 zile de aplicare.

 

Metode:Un total de 120 de rădăcini de dinți monoradiculari extrași au fost preparate chimio-mecanic și sterilizate. 60 de rădpcini au fost infectate cu E. faecalis și restul de 60 de rădăcini au fost infectate cu C. albicans. Fiecare grup a fost împărțit în patru subgrupuri (n=15) pentru a aplica medicamente pe canal, anume o soluție salină (controlul negativ), hidroxid de calciu, CHX și propolis, timp de 14 zile. Au fost colectate probe de dentină și au fost cultivate. Au fost înregistrate unitățile formatoare de colonii (c.f.u). Analiza statistică a fost făcută folosind testul Kruskal-Wallis, urmat de testul comparațiilor multiple Dunn/Bonferroni (P<0,05).

 

Rezultate: Toate substanțele experimentale au redus semnificativ E. faecalis c.f.u. Nu s-a constatat nicio diferență semnificativă între CHX și propolis în reducerea E. faecalis c.f.u. la 100 și 200 micrometri. Doar CHX a avut o eficiență antifungică semnificativă din punct de vedere statistic în cazul grupului C. albicans la cele două adâncimi testate. CHX a fost medicamentul cel mai puternic împotriva ambelor infecții, cu E. faecalis și cu C. albicans și hidroxidul de calciu a fost cel mai slab.

 

Concluzie: Atât CHX, cât și propolisul au fost cele mai eficiente împotriva E. Faecalis, în vreme ce numai CHX a avut activitatea antifungică cea mai ridicată asupra C. albicans la nivelul dentinei din dinții extrași.

Efectele Propolisului Verde Brazilian asupra infecției cu helicobacter pylori. Un studiu clinic pilot

 

Authors LG Vaz Coelho, EM Ferreira Bastos, CC Resende, CM Paula E Silva,

BS Fernandes Sanches, FJ de Castro, LD Moretzsohn, WL Dos

Santos Vieira, and OR Trindade.

Link Helicobacter. 2007; 12: 572. [MEDLINE Citation]

Research

Institute

Instituto Alfa de Gastroenterologia, Hospital das Clínicas,

Universidade Fedral de Minas Gerais, Belo Horizonte, Minas

Gerais, Brazil. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Rezumat

Studiile recente in vitro sugerează că Propolisul și unii dintre componenții săi fenolici sunt în stare să inhibe creșterea helicobacter pylori.

 

Scop: de a evalua efectul Propolisului Verde Brazilian asupra indivizilor infectați cu H. pylori.

 

Pacienți și Metode: 18 (11 femei și 7 bărbați, vârsta medie 47 de ani) participanți au fost incluși. Înainte de tratament, toți participanții au fost supuși gastroscopiei și infecția cu H. pylori a fost confirmată prin histologie, testul ureazei și prin testul (13)C respirator cu uree (UBT). Participanții cu UBT care au avut o valoare delta peste linia de bază mai mare ca 4 la 1000 au fost considerați pozitivi pentru infecția cu H. pylori. au fost administrate 20 de picături dintr-un extract alcoolic din Propolis Verde Brazilian de trei ori pe zi, timp de 7 zile. Evaluarea clinică și UBT au fost realizate la 1-3 zile și la 40 de zile după sfârșitul tratamentului pentru a evalua supresia sau, respectiv, eradicarea H. pylori.

 

Rezultate: Toți participanții au luat toată medicația și au luat parte la studiu. 83% din subiecți nu au reușit să suprime sau să înlăture H. pylori. Doi participanți au atins suprimarea parțială după tratament, dar s-au vădit pozitivi din nou la UBT realizat la 40 de zile după tratament. Un alt participant s-a vădit negativ la UBT la  40 de zile după tratament, neconfirmat de un al doilea UBT realizat la 100 de zile după tratament.

 

Concluzii: Propolisul Verde Brazilian folosit în doze uzuale a prezentat un efect minim asupra infecției H. pylori. Sunt necesare studii pe scară largă, cu o durată mai mare, cu doze mai mari și cu diferite frecvențe de administrare a extractului de Propolis pentru a defini rolul său în tratamentul împotriva H. pylori.

Activitatea antivirală și modul de acțiune al Extractelor din Propolis și al compușilor selectați

 

Authors Paul Schnitzler, Annett Neuner, Silke Nolkemper, Christine

Zundel, Hans Nowack, Karl Heinz Sensch, and Jurgen Reichling.

Link Phytother Res, May 27, 2009

Research

Institute

Department of Virology, Hygiene Institute, University of

Heidelberg, Im Neuenheimer Feld 324, 69120 Heidelberg,

Germany.

 

Rezumat

Extractele apoase și etanolice din propolis au fost analizate fitochimic și au fost examinate pentru activitatea lor antivirală in vitro. Au fost identificați ca constituenți majori diferiți polifenoli, flavonoizi și acizi fenilcarboxilici. A fost analizat efectul antiviral al extractelor din propolis și al constituenților selectați, adică acidul cafeic, acidul p-cumaric, acidul benzoic, galanginul, pinocembrinul și chrysinul împotriva virusului herpes simplex de tipul 1 (HSV-1), într-o cultură de celule. Concentrația inhibitorie de 50% (IC(50)) a extractelor apoase și etanolice de propolis pentru formarea plăci de HSV-1 a fost determinată la 0,0004% și, respectiv, la 0,000035%. Ambele tipuri de extracte din propolis au evidențiat niveluri ridicate de activitate antivirală împotriva HSV-1 în testele efectuate și formarea plăcii a fost redusă semnificativ cu mai mult de 98%. Pentru a determina modul acțiunii antivirale a propolisului, extractele au fost adăugate în diferite momente în timpul ciclului de infecție virală. Ambele tipuri de extracte din propolis au prezentat o activitate ridicată anti HSV-1 atunci când virusul a fost pretratat cu aceste extracte înainte de infecție. Dintre compușii analizați, doar galanginul și chrysinul au prezentat o oarecare activitate antivirală. Totuși, extractele conținând mai mulți componenți diferiți au prezentat efecte antiherpetice semnificativ mai puternice precum și indici mai mari de selectivitate decât constituenții simpli izolați. Extractele din propolis ar putea fi potrivite pentru aplicarea locală împotriva infecției cu herpes.

 

Activitatea antigripală in vitro a propolisului și eficiența sa împotriva gripei la cobai.

 

Authors Shimizu T, Hino A, Tsutsumi A, Park YK, Watanabe W, Kurokawa

M.

Link http://www.naturezone.hk/2008_influenza.pdf

Research

Institute

Department of Biochemistry, School of Pharmaceutical Sciences,

Kyushu University of Health and Welfare, Nobeoka, Miyazaki,

Japan.

 

Rezumat

Propolisul este folosit în toată lumea ca supliment alimentar pentru a menține și a îmbunătăți sănătatea oamenilor. S-a examinat dacă extractele în etanol ale propolisului Brazilian exercită activitate antivirală împotriva virusului gripei in vitro și in vivo.

 

Metode

Dintre 13 extracte în etanol analizate, patru au prezentat activitate împotriva virusului gripal. Eficiența antigripală a celor patru extracte a fost examinată ulterior în cazul unui model de infecție cu virusul gripei. Cobaii au fost infectați intranazal cu virusul gripei și cele patru extracte au fost administrate oral la 10 mg/kg de trei ori pe zi, timp de 7 zile succesive după infecție.

 

Rezultate

În acest model de infecție, numai un extract, AF-08, a fost semnificativ eficient la 10 mg/kg în reducerea pierderii în greutate la cobaii infectați. Dozele de 2 și 10 mg/kg au fost, de asemenea, semnificativ eficiente în prelungirea duratei de viață a cobailor infectați, dar doza de 0,4 mg/kg nu a fost eficientă. Eficiența antigripală a AF-08 la 10 mg/kg a fost confirmată într-o manieră dependentă de doză la cobai. AF-08 la 10 mg/kg a redus semnificativ virusul în fluidele bronhoalveolare ale plămânilor în cazul cobailor infectați, comparativ cu grupul de control. Reducerea prezenței cantitative a virusului de către AF-08 la 10 mg/kg a corespuns semnificativ cu efectul indus de oseltamivir la 1 mg/kg de două ori pe zi, din ziua întâia până în ziua a 4-a după infecție.

 

 

Concluzie

Propolisul Brazilian AF-08 a fost indicat ca posedând activitate împotriva virusului gripei și ca ameliorând simptomele gripei la cobai. Astfel, AF-08 poate fi un posibil candidat pentru suplimentele alimentare antigripale la oameni.

Activitatea antibacteriană, antifungică și antivirală a Propolisului cu diferite origini geografice

 

Authors Kujumgiev A, Tsvetkova I, Serkedjieva Y, Bankova V, Christov R,

Popov S.

Link J Ethnopharmacol. 1999 Mar;64(3):235-40.

Research

Institute

Institute of Microbiology, Bulgarian Academy of Sciences, Sofia.

 

Rezumat

Au fost investigate mostre de propolis din diferite zone geografice pentru activitățile lor antibacterinene (împotriva Staphylococcus aureus și Escherichia coli), antifungice (împotriva Candida albicans) și antivirale (împotriva virusului gripei aviare). Toate mostrele au fost active împotriva fungilor și bacteriilor gram-pozitive și majoritatea au prezentat și o activitate antivirală. Activitatea tuturor mostrelor a fost similară, în ciuda diferențelor în compoziția lor chimică. În mostrele din zonele temperate, flavonoizii și esterii acizilor fenolici sunt cunoscuți ca responsabili pentru activitățile menționate mai sus ale propolisului; mostrele tropicale nu conțin asemenea substanțe, dar au prezentat, totuși, activități similare. Evident, în mostre diferite, diferite combinații de substanțe sunt esențiale pentru activitatea biologică a propolisului. Se pare că Propolisul are o valoare farmacologică generală ca amestec natural și nu ca sursă a unor compuși puternic antimicrobieni, antifungici și antivirali.

 

Propolisul împiedică deteriorarea genetică și hepatică indusă cu ajutorul aluminiului în ficatul de șobolan

 

Authors Hasan Türkeza, Mokhtar I. Yousefb, and Fatime Geyikoglua

Link

Food and Chemical Toxicology, Article in Press 2010, Received 28

April 2010; accepted 30 June 2010. Available online 14 July 2010.

Research

Institute

a Department of Biology, Faculty of Sciences, Atatürk University,

25240 Erzurum, Turkey

b Department of Home Economic, Faculty of Specific Education,

Alexandria University, 21529 Alexandria, Egypt

 

Rezumat

Aluminiul este prezent în mai multe alimente procesate și medicamente și este folosit, de asemenea, pentru purificarea apei. Așadar, experimentul prezent a fost realizat pentru a determina eficiența propolisului în modularea genotoxicității și hepatotoxicității induse cu ajutorul clorurii de aluminiu (AlCl3) la nivelul ficatului șobolanilor. Animalele au fost împărțite în 4 grupe: grupul de control; apoi grupul la care s-a administrat 34 mg AlCl3/kg; grupul la care s-a administrat 50 mg propolis/kg; și, respectiv, grupul la care s-a administrat AlCl3 (34 mg/kg) plus propolis (50 mg/kg). Șobolanilor li s-au administrat oral dozele respective zilnic, timp de 30 de zile. La sfârșitul experimentului, șobolanii au fost anesteziați și hepatocitele (HEP) au fost izolate pentru contorizarea numărului hepatocitelor micronucleate (MNHEP). În plus, au fost investigate nivelul enzimelor serice și al alterărilor histologice la nivelul ficatului. AlCl3 a provocat o creștere semnificativă a MNHEP, a fosfatazei alcaline, a transaminazelor (AST și ALT) și a lactat dehidrogenazei (LDH). În plus, s-au evidențiat la nivelul ficatului mai multe deteriorări patologice cum ar fi: dilatare sinusoidală, congestia venei centrale, acumulări de lipide și infiltrație de limfocite. Din contră, tratamentul simplu cu propolis nu a cauzat nici un efect advers asupra parametrilor de mai sus. În plus, tratamentele simultane cu propolis au modulat semnificativ efectele toxice ale AlCl3. Astfel, poate fi trasă concluzia că propolisul are influențe binefăcătoare și este în stare să antagonizeze toxicitatea provocată de AlCl3.

Efectele hepatoprotectoare, dependente de durată, ale extractului de Propolis împotriva deteriorărilor acute induse de tetraclorura de carbon la șobolani

 

Authors M Bhadauria, SK Nirala, and S Shukla.

Link Adv Ther. 2007; 24: 1136. [MEDLINE Citation]

Research

Institute

Reproductive Biology, and Toxicology Laboratory, School of

Studies in Zoology, Jiwaji University, Gwalior, India.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Rezumat

Propolisul este un produs natural al albinelor, care a fost descoperit prin studiul remediilor tradiționale și al cunoștințelor populare din lumea întreagă. Propolisul este bogat în vitaminele A, B, C și E și în aminoacizi, cupru, fier, mangan și zinc. Investigatorii au studiat efectele hepatoprotectoare ale extractului de Propolis (200mg/kg, oral), dependente de durată, împotriva deteriorărilor la nivelul ficatului produse la șobolani cu ajutorul tetraclorurii de carbon (CCl4; 1,5ml/kg, intraperitoneal). Administrarea de CCl4 a provocat o creștere bruscă a activității transaminazelor serice și a fosfatazei alcaline serice. A fost observată o reducere semnificativă a glutationului redus hepatic, însoțită de o peroxidare lipidică hepatică pronunțată. După administrarea CCl4, conținutul de glicogen și activitățile fosfatazei alcaline, adenozin trifosfatului și dehidrogenazei succinice au fost reduse semnificativ, în vreme ce conținutul total de proteine și activitatea fosfatazei acide au fost crescute la nivelul ficatului și al rinichilor. Extractul de propolis a inversat alterările tuturor parametrilor atunci când a fost administrat la 6, 12 și 24 de ore de expunere toxică. Terapia cu Propolis a generat o protecție dependentă de timp, cu un maxim la 24 de ore după expunerea la CCl4. Se crede că Propolisul în forma sa naturală are o valoare farmacologică generală și un potențial hepatoprotector marcat, datorită compoziției sale de minerale, flavonoizi și compuși fenolici.

 

Efectele protectoare ale Propolisului asupra stresului oxidativ indus de mercurul anorganic la cobai

 

Authors Zhao JQ, Wen YF, Bhadauria M, Nirala SK, Sharma A, Shrivastava S,

Shukla S, Agrawal OP, Mathur R

Link Indian J Exp Biol. 2009 Apr;47(4):264-9.

Research

Institute

College of Animal Science and Technology, Yunnan Agricultural

University, Kunming 650 201, PR China

 

Rezumat

A fost evaluat potențialul protector al Propolisului împotriva stresului oxidativ indus și alterările enzimatice antioxidante la nivelul ficatului de cobai. Expunerea la clorura de mercur (HgCl2; 5mg/kg, intraperitoneal) a indus stres oxidativ prin creșterea peroxidării lipidice și a nivelului de glutation oxidat, împreună cu scăderea concomitentă a glutationului și a diferitelor enzime antioxidante. Intoxicarea cu mercur a deviat activitatea la nivelul seric a enzimelor marker din ficat. Tratamentul concomitent cu Propolis (200mg/kg, pe cale orală) a inhibat peroxidarea lipidică și nivelul de glutation oxidat, în vreme ce a crescut nivelul de glutation. Activitățile enzimelor antioxidante, adică superoxid dismutaza, catalaza, glutation-S-transferaza și glucozo-6-fosfat dehidrogenaza au fost, de asemenea, restaurate concomitent după administrarea propolisului. Eliberarea de transaminaze serice, fosfatază alcalină, lactat dehidrogenază și gamma-glutamyl transpeptidază au fost restaurate semnificativ după tratamentul cu propolis. Rezultatele sugerează că propolisul crește apărarea antioxidanților împotriva toxicității induse de mercur și, astfel, oferă probe evidente că prezintă un potențial terapeutic ca agent hepatoprotector.

Efectele supresoare ale extractelor etanolice din Propolis și din planta principală din care provine asupra toxicității dioxinei

 

Autori Park YK, Fukuda I, Ashida H, Nishiumi S, Yoshida K, Daugsch A,

Sato HH, Pastore GM.

Link J Agric Food Chem. 2005 Dec 28;53(26):10306-9.

Research

Institute

Department of Food Science, College of Food Engineering, State

University of Campinas, P.O. Box 6177, Campinas, SP, Brazil.

 

Rezumat

S-au investigat efectele supresoare ale extractelor etanolice preparate din Propolis  și din originea botanică a acestuia (bobocii de frunze de Baccharis dracunculifolia) asupra transformării receptorului aril-hidrocarbon (AhR), prima manifestare a toxicității dioxinei. S-a descoperit că efectele supresoare ale Propolisului asupra transformării AhR au fost relativ mai crescute, într-un sistem de celule libere și în cazul celulelor Hepa-1c1c7, decât acelea ale rășinilor provenite din originea botanică a Propolisului. Atunci când a fost măsurată compoziția ingredientelor chimice, s-a văzut că Propolisul conținea cantități ceva mai mari de agliconi flavonoizi în comparație cu originea botanică cu aceleași caracteristici. În plus, activitatea împotriva radicalilor liberi, una dintre activitățile biologice tipice ale flavonoizilor, a fost ușor mai crescută în cazul Propolisului, decât în cazul originii sale botanice. Aceste rezultate indică faptul că nu numai Propolisul, ci, de asemenea, și originea sa botanică, conține cantități ridicate de agliconi flavonoizi și că ambele substanțe sunt surse folositoare de flavonoizi în alimentație, care au puterea de a contracara toxicitatea dioxinei.

 

Acțiunea Propolisului Brazilian asupra macrofagelor și organelor limfoide ale cobailor stresați cronic

 

Autori Fabiane Missima și José Maurício Sforcin.

Link

Evid. Based Complement. Altern. Med. 2008; 5:71-75

Research

Institute

Department of Microbiology and Immunology, Biosciences

Institute, UNESP, 18618-000 Botucatu, S.P., Brazil.

 

Rezumat

Stresul este un termen generic care înseamnă cum influențează factorii psihosociali și de mediu starea fizică și psihomentală de bine. Interacțiunea între stres și imunitate a fost investigată pe larg, implicând sistemul neuroendocrin și anumite organe. Testele care folosesc produse naturale în modelele de stres necesită investigații ulterioare. Scopul acestui studiu a fost de a evalua dacă și cum activează Propolisul macrofagele în cazul cobailor BALB/c supuși stresului imobilizării, precum și analizarea histopatologică a timusului, a măduvei osoase, a splinei și a glandelor suprarenale. Cobaii stresați au produs o cantitate mai ridicată de peroxid de hidrogen (H2O2) cu ajutorul macrofagelor peritoneale și tratamentul cu propolis a potențat producția de H2O2 și a inhibat producția de oxid nitric (NO) de către aceste celule. Analiza histopatologică nu a detectat nicio alterare a timusului, a măduvei osoase și a glandelor suprarenale, dar s-a detectat un număr sporit de centri germinali la nivelul splinei. Tratamentul cu propolis a contracarat alterările descoperite la nivelul splinei cobailor stresați. Sunt efectuate noi studii pentru a elucida acțiunea imunomodulatoare a Propolisului în timpul stresului.

 

 

 

 

Neuroprotecția oferită de Propolisul Verde Brazilian împotriva deteriorărilor neuronale ischemice in vitro și in vivo

 

Autori Shimazawa M, Chikamatsu S, Morimoto N, Mishima S, Nagai H,

Hara H.

Link Evid Based Complement Alternat Med. 2005 Jun;2(2):201-207.

Research

Institute

Department of Biofunctional Molecules, Gifu Pharmaceutical

University, 5-6-1 Mitahora-higashi, Gifu, 502-8585 Japan.

 

Rezumat

S-a examinat dacă Propolisul Verde Brazilian, un remediu popular mult utilizat, are o funcție neuroprotectoare in vitro și/sau in vivo. In vitro, Propolisul a inhibat semnificativ neurotoxicitatea indusă în culturile de celule neuronale PC12 diferențiate fie prin expunerea timp de 24 de ore la peroxid de hidrogen (H2O2), fie prin lipsirea de ser, timp de 48 de ore. Astfel, Propolisul a oferit protecție împotriva stresului oxidativ (peroxidarea lipidică) în cazul omogenizatelor de creier frontal la cobai și a eliminat radicalii liberi (induși de difenil-p-picrilhidrazil, DPPH). În cazul cobailor in vivo, Propolisul (30 sau 100 mg/kg, administrat intraperitoneal de patru ori, cu două zile, cu o zi, cu 60 minute înainte și la 4 ore după inducția ischemiei cerebrale focale prin ocluzia permanentă a arterei cerebrale de mijloc) a redus infarctul cerebral la 24 de ore după ocluzie. Astfel, o inhibiție indusă de Propolis a styresului oxidativ poate fi răspunzătoare, în parte, pentru funcția sa neuroprotectoare împotriva morții celulare in vitro și a ischemiei cerebrale focale in vivo.

 

 

 

Efectul extractelor de Baccharis dracunculifolia D.C. (Asteacea) și al compușilor izolați din această plantă asupra activării macrofagelor.

 

Autori Missima F, da Silva Filho AA, Nunes GA, Bueno PC, de Sousa JP,

Bastos JK, Sforcin JM.

Link J Pharm Pharmacol. 2007 Mar;59(3):463-8.                

Research

Institute

Departamento de Microbiologia e Imunologia, Instituto de

Biociencias-UNESP, 18618-000 Botucatu, SP, Brazil.

 

Rezumat

Baccharis dracunculifolia D.C. (Asteraceae), un arbust sălbatic care crește în Brazilia, este principala sursă botanică a Propolisului Verde Brazilian. Deoarece Propolisul Brazilian prezintă o activitate imunomodulatoare, scopul acestei lucrări a fost de a evalua acțiunea extractelor de B. dracunculifolia și a unora dintre compușii izolați din această plantă asupra producției speciilor intermediare de oxigen reactiv (H2O2) de către macrofagele obținute de la cobaii masculi BALB/c. Rezultatele au arătat că extractele din frunze (Bd-L) (25, 50 și 100 microg/ml), apa cu care au fost spălate frunzele (Bd-LR) (25 microg/ml) și extractele din rădăcină (Bd-R) (25 microg/ml) au sporit eliberarea de H2O2 de către macrofage. A fost făcut un studiu fitochimic al rădăcinilor și al frunzelor de B. dracunculifolia. Fracționarea cromatografică a Bd-R, folosind mai multe tehnici, a permis izolarea următoarelor substanțe: oxidul baccharis, friedelanol, viscidonă, 11-hidroxi-10,11-dihidro-euparină și 6-hidroxitremetonă, în vreme ce Bd-LR a dat următorii compuși izolați: oxidul baccharis, friedelanol, isosakuranetină, aromadendrin-4 metil eter, acid dihidrocumaric, baccharină, lactonă acidă hautriwaică, acetat acid hautriwaic, drupanin și acid cumaric. Dintre compușii izolați, oxidul de baccharis și friedelanolul au crescut producția de H2O2 la o concentrație de 100 microM. Pe baza acestor rezultate, se sugerează că extractele brute și unii compuși izolați din B. dracunculifolia prezintă o acțiune imunomodulatoare.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin